Gå til hovedindhold

Baggrund

Lukkeliste mødes med modstand

Energi
Forsyning
Administration

Tre af de forbrugerejede forbrændingsanlæg, som KL har indstillet til lukning, nægter at overgive sig frivilligt. De mener ikke, man kan pålægge dem at lukke.

Foto: Lars Laursen / Biofoto / Ritzau Scanpix

Med coronaen som følgesvend

COVID19
Administration

For Rødovres borgmester Britt Jensen (S) har håndteringen af coronasituationen stået øverst på dagsordenen, siden hun tiltrådte i marts sidste år. Hendes egen masterplan måtte blive liggende i skuffen, men optimismen er intakt.

Velfærdsstaten skal være reformvillig

Velfærd
Navne

Økonomiprofessor Nina Smith har været med til at udforme mange af de reformer, der er grundlaget for det velfærdssystem, vi har i dag. Hun tror ikke, økonomiske incitamenter for alvor kan drive restgruppen på kanten af arbejdsmarkedet videre. Der skal tænkes nyt. Hun er nu formand for Kommissionen for 2. generationsreformer.

Før coronakrisen havde Nina Smith jævnlige besøg i hovedstaden. Men nu er møderne online, og de fleste opgaver klares fra gården på Djursland. Transporttiden til København savner hun ikke. Foto: Gregers Tycho / Ritzau Scanpix

Virtuel maskine klarer regningerne

Administration
Digitalisering

Flere kommuner lader en virtuel medarbejder baseret på kunstig intelligens håndtere fakturaer uden menneskelig indblanding. Business casen ser god ud, men det kræver en kulturændring at få overbevist folk ude i organisationen om, at computeren ikke laver flere fejl end et menneske.

Illustration: Barbara Clemmensen

Lær jeres borgere at leve med rygsmerter

Sundhed

Fejlbehandlede rygsmerter giver kommunerne store udfordringer i form af sygemeldinger, tidlig pension og øget behov for hjemmehjælp. Løsningen er bedre adgang til patientuddannelse og træning.

Sundhedsdansk lærer nye danskere at navigere i sundhedsvæsenet

Sundhed
Kommunikation
Integration

Større ordforråd, mere viden om sundhedsvæsenet og øget opmærksomhed på symptomer er bare nogle af de ting, som undervisningsmaterialet Sundhedsdansk giver de voksne udlændinge på sprogcentrene.

De mange danske tilbud om børneundersøgelser, tandpleje og sundhedspleje er for mange flygtninge en helt ny og ukendt verden. Foto: Region Sjælland