Gå til hovedindhold
Velfærd
Navne

Velfærdsstaten skal være reformvillig

Økonomiprofessor Nina Smith har været med til at udforme mange af de reformer, der er grundlaget for det velfærdssystem, vi har i dag. Hun tror ikke, økonomiske incitamenter for alvor kan drive restgruppen på kanten af arbejdsmarkedet videre. Der skal tænkes nyt. Hun er nu formand for Kommissionen for 2. generationsreformer.

Før coronakrisen havde Nina Smith jævnlige besøg i hovedstaden. Men nu er møderne online, og de fleste opgaver klares fra gården på Djursland. Transporttiden til København savner hun ikke. Foto: Gregers Tycho / Ritzau Scanpix
14. 01. 2021 - kl. 08:00
Tekst af Thomas Kokholm

Som det ofte sker under corona-epidemien, så begynder samtalen med en snak om, hvordan situationen påvirker ens arbejdsliv. Professoren i økonomi på Aarhus Universitet, Nina Smith, sidder på sine 22 tønder land på Djursland og er ret begejstret for nogle af de landvindinger, der trods alt er kommet ud af krisen. Hun sidder i mange bestyrelser og råd, og hun elsker, at hendes rejsetid er blevet minimeret, fordi mange møder nu ordnes online.

– Alle jer, der sidder i magtens centrum, ser det på en anden måde, og glemmer nok det, vi har lært, når vi er på den anden side af pandemien. Men alle de mennesker, som jeg kender, der skal bruge fem timer på at tage til et møde i København ved, hvad jeg taler om, siger Nina Smith.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her