Gå til hovedindhold

Baggrund

Komponent skaber sammenhæng i kompliceret kommunal hverdag

Arbejdsmarked
KL

Rådgivning og kompetenceudvikling i kommunerne er om muligt vigtigere end nogensinde før for at sikre fremtidens velfærd. KL samler nu kræfterne og ekspertisen indenfor efteruddannelse og konsulentvirksomhed i et nyt fokuseret udviklingscenter. Den selvstændige virksomhed får navnet Komponent.

For både ledere, medarbejdere og politikere spiller kompetenceudvikling en afgørende rolle for fremtidens velfærd, mener KL-formand Jacob Bundsgaard, der glæder sig over etableringen af nyt udviklingscenter. Foto: Kasper Heden Andersen / Ritzau Scanpix

Esbjerg går imod strømmen og holder fast i udskældte aktier

Administration
Økonomi
Forsyning

Mens mange andre kommuner sælger olieaktierne fra, står Esbjergs borgmester fast. For vi kan ikke klare os uden olie i de kommende år, siger han.

Optimisme trods coronapres på udsatte boligområder

Økonomi
Udsatte boligområder
COVID19

Coronakrisen presser beskæftigelsen i de udsatte boligområder, siger udvalgsformænd, der alligevel er optimistiske. En økonomisk krise rammer hårdere i de udsatte boligområder, siger cheføkonom fra BL – Danmarks Almene Boliger, der er bekymret for fremtidsudsigterne.

Sundparken opfylder fire ud af fem ghettokriterier på den seneste liste fra december 2020. Kun kriteriet for antallet af dømte er ikke opfyldt. Foto: Søren E. Alwan / Jysk Fynske Medier / Ritzau Scanpix

En datastrategi er vigtig for fremtidens velfærd

Digitalisering
Velfærd

Fremtidens velfærd er afhængig af kvaliteten af data og adgangen til data. Data er råstoffet, som alle kæmper om, og derfor skal kommunerne have en ny datastrategi, der definerer nye standarder.

Nærhed er den røde tråd

Byråd
Navne

Det lille øsamfund på Ærø har for alvor vist sine styrker i året, der gik. Nu skal erfaringerne bruges til at fremtidssikre øens selvstændighed, mener Inga Blom Thomas (Lokal).

Pressefoto: fagfotografen.dk

Norge får flere ansatte i ældreplejen på fuldtid

Arbejdsmarked
Ældre
Udland

I nabolandet Norge begynder man langsomt at kunne se en stigning i antallet af medarbejdere i ældreplejen, der arbejder fuldtid. Lange, men rolige vagter er en del af løsningen, viser erfaringen.