Gå til hovedindhold
Digitalisering
Velfærd

En datastrategi er vigtig for fremtidens velfærd

Fremtidens velfærd er afhængig af kvaliteten af data og adgangen til data. Data er råstoffet, som alle kæmper om, og derfor skal kommunerne have en ny datastrategi, der definerer nye standarder.

28. 01. 2021 - kl. 08:00
Tekst af Thomas Kokholm

– Data er den nye olie. Det er drivkraften i den digitale transformation. Den beskrivelse har du sikkert hørt. Det er den ressource tech-giganter som Google, Facebook og så videre lever af. Derfor er det også vigtigt, at vi i det offentlige og i kommunerne arbejder målrettet på at få mere styr på data, så det ikke er den enkelte leverandør, der styrer, hvordan det skal foregå.

Sådan sætter formanden for de kommunale it-chefer, Henrik Brix, scenen, når han skal prøve at forklare en person, der ikke til dagligt færdes i kommunernes digitaliserede verden, hvorfor der er behov for, at kommunerne skal udforme en ny datastrategi. Han er it- og digitaliseringschef i Favrskov Kommune og medlem af kommunernes it-arkitekturråd.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her