Gå til hovedindhold
Administration

Prestigeplejehjemmet, der kørte af sporet

Helt fra starten var plejecentret Huset Nyvang ramt af problemer, og set i bagklogskabens klare lys mener både forvaltning og plejehjemsledere, at der var for høje forventninger til stedet, og at indflytningen gik for hurtigt. Nu håber de mest af alt på arbejdsro til at komme problemerne til livs.

28. 01. 2021 - kl. 08:00
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Det skulle have været Randers’ stolthed. Med inspiration fra en demenslandsby i Holland blev byggeriet af det nye demensvenlige plejecenter Huset Nyvang sat i gang, og omkring årsskiftet 2017/2018 kunne både personale og beboere flytte ind. Men hurtigt begyndte problemerne at vise sig, kritikken at ulme, og sidste sommer kom plejecentret for alvor i modvind, da TV 2 viste skjulte optagelser fra Huset Nyvang i dokumentaren ”Plejehjemmene bag facaden”. Her kunne man blandt andet se personalet bruge en hård tone overfor den 91-årige beboer Niels Christian Nielsen, som måtte gå næsten 10 timer uden at få skiftet ble og bukser, selvom han flere gange forsøgte at gøre opmærksom på, at han havde haft et uheld i bukserne. 

Randers Kommune har gentagne gange siden taget afstand til scenerne i dokumentaren, og flere gange er der også forsøgt at rette op på forholdene på Huset Nyvang. Men det gik galt, før det overhovedet rigtig kom i gang, lyder efterrationaliseringen.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her