Folketinget skal afgøre handicapområdets skæbne | Danske Kommuner
Gå til hovedindhold
Handicap
Det specialiserede socialområde

Folketinget skal afgøre handicapområdets skæbne

Et borgerforslag, der har som mål at få flyttet handicapområdet fra kommunerne, har opnået så stor tilslutning, at Folketinget nu skal tage stilling til områdets fremtidige placering. Men området har det bedst i kommunerne, slår formanden for KL’s socialudvalg, Ulrik Wilbek (V), fast.

Monica Lyllof er mor til tre børn med hver deres diagnose og kvinden bag bevægelsen #enmillion-stemmer. Foto: Nikolai Linares / Ritzau Scanpix
11. 02. 2021 - kl. 08:00
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Over 50.000 mennesker har sat deres virtuelle underskrift på et borgerforslag, der har til hensigt at få flyttet handicapområdet fra kommunerne. Dermed er det nu op til Folketinget at behandle borgerforslaget og tage stilling til, om ansvaret for området skal tages fra kommunerne. For Monica Lyllof, der er en af initiativtagerne bag borgerforslaget og kvinden bag bevægelsen #enmillionstemmer, er der ingen tvivl om, at det er nødvendigt at flytte området. Det er nemlig afgørende, at kommunerne ikke både har ansvar for visitation, udførelse og betaling, mener hun.

– Vi mener ikke, kommunerne er i stand til at sidde med alle tre kasketter på samme tid, siger Monica Lyllof og fortsætter:

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her