Gå til hovedindhold

Baggrund

Enhedslisten genbruger forslag i flere byråd

Skole

Byråd efter byråd skal tage stilling til forslag om at droppe nationale test. Det er blot det seneste i rækken af serie-forslag. Flere tænker bedre end en, lyder det fra partiets byrådsmedlemmer, mens politiske modstandere ikke er imponerede.

Enhedslisten forsøger simultant i en række kommuner at presse på for at få aflyst de nationale test i folkeskolen i 2021. Foto: Morten Germund/Ritzau Scanpix

Corona kan præge KV21

COVID19
Kommunalvalg

Corona kan komme til at spille en stor rolle under valget og få indflydelse på både valgkampen og valgdeltagelsen, vurderer flere eksperter.

KV21 kan blive et dyrt valg for kommunerne

Kommunalvalg
Økonomi

Hvis corona-usikkerhed får flere til at brevstemme, kan KV21 blive dyrt for kommunerne at afvikle.

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Kun få byder på kommunernes bankforretninger

Økonomi

Langt de fleste kommuner modtager et tilbud fra højst tre forskellige banker, når de sender deres bankforretninger i udbud. I nogle tilfælde kommer der kun ét bud eller sågar slet ingen. Dermed er det svært for kommunerne at vriste sig fri af omdiskuterede storbanker.

Illustration: Mai-Britt Amsler

Kommuner tager godt imod principper fra bankråd

Økonomi

Knap hver tredje kommune har allerede integreret nye governanceprincipper fra KL’s bankråd i samarbejdet med deres bank. Og endnu flere planlægger at tage principperne i brug, næste gang de skal indgå en bankkontrakt.

Illustration: Mai-Britt Amsler

Nyborg skruer ned for Kina

Udland
Administration

Nyborg Kommune har været en af de mest aktive kommuner, når det kommer til samarbejde med Kina. Undervejs har det blandt andet ført til en række kinesiske investeringer i kommunen, filmoptagelser, åbningen af en bager i Beijing og et kinesisk biogasanlæg. Siden 2017 har der dog ikke været et konkret projekt, og kommunens specielle Kina-udvalg er nu nedlagt. Men er Nyborgs Kina-eventyr ovre?