Gå til hovedindhold
Kultur
Fritid
Børn

Digte og drømme

Statens Kunstfond har fået flere penge til at støtte kunstprojekter, som er målrettet børn og unge i kommunerne. I Frederiksberg har børn produceret lydkunst om sørøvere, og på Ærø har børn i fantasien været på rejse til deres drømmedestinationer.

25. 02. 2021 - kl. 08:00
Tekst af Ulla Abildtrup

Solbjerg Plads er en af Frederiksberg Kommunes travleste. Pladsen er omgivet af et indkøbscenter, en metrostation, uddannelsesinstitutionen CBS og Frederiksberg Hovedbibliotek, og der er en konstant trafik af gående og cyklende. Når trafikanterne passerer en af pladsens 32 brønddæksler, ved de færreste, at der i dybet gemmer sig 32 højttalere, som tilsammen skaber en unik lydplatform ukendt for de fleste. Men mange af kommunens børn og unge kender pladsens hemmelighed. Sammen med lydkunstneren Ingeborg Okkels har de nemlig produceret historier til lydbrøndene gennem projektet Artist in Residence.

– Vi er meget fokuserede på det visuelle i dag og glemmer lidt, at vi også bliver bombarderet med lyd. Projektet her åbner børnenes ører for lydlandskabet ved, at de zoomer ind på lydene omkring sig med deres telefon eller en af mine professionelle mikrofoner, fortæller lydkunstneren Ingeborg Okkels.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her