Gå til hovedindhold
Udland
Administration

Nyborg skruer ned for Kina

Nyborg Kommune har været en af de mest aktive kommuner, når det kommer til samarbejde med Kina. Undervejs har det blandt andet ført til en række kinesiske investeringer i kommunen, filmoptagelser, åbningen af en bager i Beijing og et kinesisk biogasanlæg. Siden 2017 har der dog ikke været et konkret projekt, og kommunens specielle Kina-udvalg er nu nedlagt. Men er Nyborgs Kina-eventyr ovre?

25. 02. 2021 - kl. 08:00
Tekst af Thomas Kokholm

Nyborg Kommune var med på beatet, da de i 2013 tog imod et tilbud fra den kinesiske investor Wang Yang om at købe ejendommen Sølyst. Denne investering blev for alvor starten på kommunens Kina-eventyr, og året efter havde kommunen oprettet et Kina-udvalg, udformet en Kina-strategi og fået en hjemmeside på kinesisk, hvor interesserede borgere kunne læse om Nyborgs kinesiske navn 尼堡 (Níbao). 

Alle disse ting er nu nedlagt, og det kan være svært at gennemskue, hvor det efterlader Nyborgs Kina-samarbejde. Byrådsmedlem og formand for erhvervs- og udviklingsudvalget i Nyborg Peter Wagner Mollerup (V), som også er tidligere medlem af det nu nedlagte Kina-udvalg, fortæller, at der er skruet ned for blusset, men samarbejdet fortsætter. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her