Gå til hovedindhold

Baggrund

Davids kamp mod storbanker og sexannoncer

Økonomi
Administration

Den radikale lokalpolitiker David Zepernick fra Frederiksberg giver både storbanker og JP/Politikens Hus grå hår i hovedet med sin kamp mod kvindehandel og hvidvask. R og SF har stillet forslag om, at kommunen skal droppe Nordea som bank, hvis de ikke opgiver at håndtere forretningerne fra Ekstra Bladets sexannoncer.

Foto: Ida Wang

Moralsk forpligtelse skal forhindre krænkelser i byråd

Byråd
Arbejdsmiljø

Byrådet i Gribskov skal udarbejde retningslinjer for håndtering af krænkelser blandt byrådsmedlemmer. Og helst også et adfærdskodeks, som alle byrådsmedlemmer skal sige ja til at overholde, siger ophavskvinden til initiativet.

Komponent kan drive den offentlige velfærd fremad

Velfærd

Når to skoler med næsten ens vilkår og elever klarer sig forskelligt, så kan det skyldes ledelse og kompetencer, mener Jonatan Schloss. Her ser han nøglen og guldet. Derfor søgte han jobbet som direktør for kommunernes nye udviklingscenter Komponent, som han mener har muskler til at skabe forandring i den offentlige velfærd.

Aarhus-politikere er danmarksmestre i partihop

Demokrati
Byråd

Syv byrådsmedlemmer og en suppleant repræsenterer ikke længere det parti, de blev valgt for ved kommunalvalget i Aarhus for snart fire år siden. Vi har talt med dem alle om den svære beslutning og om deres fremtid.

Illustration: Morten Voigt

Flere bryder med beredskabet

Teknik

Adskillige kommuner er brudt ud af det beredskab, de indgik i for fem år siden. I både Helsingør og Vejle skyldes det uenighed om økonomien. Men de to store partier i Folketinget mener, at beredskabsreformen fra 2016 er en succes – og der er ingen appetit på at pille mere ved organiseringen.

Foto: Martin Lehmann / Ritzau Scanpix

Nyt redskab skal komme dårlige boliger til livs

Landdistrikter
Udsatte boligområder

Lolland og snart også Guldborgsund har besluttet sig for at tage et nyt værktøj mod nedslidte og udtjente boliger i brug. Når redskabet er der, så bruger vi det, men der skal stærkere midler i brug for at komme problemet til livs, siger borgmester.

Foto: Joachim Adrian / Politiken / Ritzau Scanpix