Gå til hovedindhold
Sundhed

Horsens sikrer tryg overgang fra sygehus til eget hjem

I Horsens sørger faste sygeplejersker for, at kommunens mest skrøbelige borgere kommer godt hjem efter en indlæggelse. Udskrivelsessygeplejerskerne hjælper med alt fra at bestille tid hos egen læge til mad i køleskabet.

11. 03. 2021 - kl. 08:00
Tekst af Gitte Johansen, gij@kl.dk

Hvert år udskrives cirka 3.000 borgere over 75 år fra hospitalet til deres hjem i Horsens Kommune. Omkring halvdelen har brug for hjælp og pleje, når de kommer hjem, og for de allermest sårbare er det ofte uoverskueligt igen at skulle klare hverdagen i eget hjem. Derfor har Horsens skabt Kom Godt Hjem-teamet, hvor borgerne kan tilbydes en udskrivelsessamtale allerede på sygehuset og bliver fulgt i hjemmet af en fast sygeplejerske i op til 14 dage efter udskrivelsen. 

– Ældre borgere er ofte ret dårlige og konfuse, når de kommer hjem fra sygehuset. I den situation er det vigtigt, at der er en, der har det overordnede ansvar og har styr på, om der mad i køleskabet, hvem der henter medicin på apoteket, og hvornår hjemmehjælpen kommer, siger Ellen Schmidt (S), formand for Velfærds- og Sundhedsudvalget i Horsens. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her