Gå til hovedindhold

Baggrund

Politiet skal efterforske borgmesterskandale

Arbejdsmarked
Administration
Kriminalitet

Advokatredegørelser og en intern afdækning af Fredericia Kommune er den foreløbige kulmination på dramaet omkring eks-borgmester Jacob Bjerregaard (S) og to afskedigede topchefer. Nu skal politiet granske både grundsalg og en ”nær relation” mellem borgmester og kommunaldirektør.

Der var stor mediebevågenhed, da borgmester Steen Wrist (S) på et pressemøde fremlagde tre undersøgelser om eks-borgmester Jacob Bjerregaard (S) og Fredericia Kommune. Foto: Claus Fisker / Fredericia Kommune / Ritzau Scanpix

Ekspert: Kan blive den største skandale i vor tid

Administration
Arbejdsmarked

Hvis flere brikker passer sammen i sagskomplekset i Fredericia, kan skandalen vokse sig stor, vurderer kommunalforsker Roger Buch. Og så er det endda ikke første gang, en borgmesterskandale rammer kommunen.

Efter hårde måneder skal Fredericia rydde op

Arbejdsmarked
Administration

Fredericia Kommune har sat gang i oprydningsarbejdet ovenpå de skandaler, der har ramt rådhuset, og har stort fokus på at få skabt en kulturændring, hvor medarbejderne kan tale åbent.

De tre undersøgelser peger alle på flere forhold, som er dybt kritisable. ”Vi har ikke haft orden i penalhuset”, sagde Steen Wrist til den fremmødte presse. Foto: Claus Fisker / Fredericia Kommune / Ritzau Scanpix

Tilliden til lokalpolitikerne er udfordret

Administration
Byråd

Af et tillidsbaseret samfund at være så kunne danskernes tillid til deres lokalpolitikere og borgmester være bedre, synes konklusionen at være på kommunikationsbureaet Primetimes undersøgelse kaldet Tillidsbarometeret. Og kun halvdelen af danskerne har tillid til embedsmændene.

Illustration: Karen Linnet Olesen / Colourbox

Kommuner rydder op efter vaccinekaos

COVID19
Sundhed
Administration

Efter ugers kritik af den digitale vaccinebooking bliver det nu kommunerne, der skal tage hånd om de svageste ældre. De ældre, som trods invitation stadig ikke har en tid til vaccination vil blive ringet op og tilbudt hjælp til både tidsbestilling og transport.

Alternativist finder ro som frigænger på land

Byråd
Navne

Niels Aalbæk Jensen var medlem af Radikale Venstre, blev valgt ind for Alternativet, skiftede senere tilbage til Radikale, men har nu fundet sin plads med lokallisten Frigængerne i Sorø. Den maritime term betyder, at man stadig er med om bord men ikke længere en del af vagtplanen, og det passer ham særdeles godt.

Pressefoto