Gå til hovedindhold
Arbejdsmarked
Administration
Kriminalitet

Politiet skal efterforske borgmesterskandale

Advokatredegørelser og en intern afdækning af Fredericia Kommune er den foreløbige kulmination på dramaet omkring eks-borgmester Jacob Bjerregaard (S) og to afskedigede topchefer. Nu skal politiet granske både grundsalg og en ”nær relation” mellem borgmester og kommunaldirektør.

Der var stor mediebevågenhed, da borgmester Steen Wrist (S) på et pressemøde fremlagde tre undersøgelser om eks-borgmester Jacob Bjerregaard (S) og Fredericia Kommune. Foto: Claus Fisker / Fredericia Kommune / Ritzau Scanpix
25. 03. 2021 - kl. 08:00
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Han var Socialdemokratiets redningskrans, da han i 2013 blev hentet hjem fra sin post i Folketinget og udnævnt til borgmesterkandidat for Socialdemokratiet i Fredericia. Jacob Bjerregaard (S) havde med egne ord ”været ked af at se på, at Fredericia ikke udnyttede sit potentiale bedre på grund af ustabilt lederskab”, efter Venstre-borgmesteren Thomas Banke måtte trække sig i utide, da det kom frem, at den daværende borgmester havde et misbrug af morfin og blev politianmeldt for at have brugt kommunens guldkort uberettiget. Sigtelsen blev frafaldet, men nu må politiet atter rette søgelyset mod Fredericias top, for denne gang er det Jacob Bjerregaard, der, ramt af skandalesager, har lagt borgmesterkæden og har to politianmeldelser hængende over hovedet. 

Med alvorlige miner fremlagde nuværende borgmester Steen Wrist (S), viceborgmester Susanne Eilersen (DF) og fungerende kommunaldirektør Camilla Nowak konklusionerne på tre undersøgelser, som er lavet i kølvandet på afsløringer om eks-borgmester Jacob Bjerregaard og daværende kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe, på et pressemøde en fredag formiddag. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her