Gå til hovedindhold

Baggrund

Jeg går ikke på kompromis med mig selv

Byråd
Navne

Selvom Rasmus Brandstrup Larsen kun er 32 år gammel, har han 11 års erfaring som medlem af kommunalbestyrelsen i Holbæk, og den unge venstremands hjerte banker særligt for det sociale område.

Rasmus Brandstrup Larsen er ud af en landmandsfamilie, der altid har været engageret i Venstre, og den 32-årige politiker har allerede 10 år som byrådsmedlem på cv’et. Privatfoto

Det handler om de fem procent

Forebyggelse
Beskæftigelse
Kriminalitet

Det hjælper ikke noget at dunke folk oven i hovedet med deres etnicitet, siger boligafdelingsformand og socialdemokratisk byrådsmedlem om regeringens parallelsamfundsudspil. I stedet bør fokus være på helhedsplaner, hurtigere udsættelser af kriminelle og en mere håndholdt beskæftigelses- og uddannelsesindsats, mener han.

Det bliver helt vildt

Natur
Miljø

Der bliver mange flere arealer med vilde planter i Danmark i de kommende år. Næsten alle kommuner har kastet sig ind i kampen for mere biodiversitet og har meldt sig til Miljøministeriets konkurrence Danmarks Vildeste Kommune. Naturen er blevet en folkesag på tværs af partiskel.

Coronaår kostede Frederikshavn markant flere borgere

Demografi
COVID19

I 2020 tabte Frederikshavn lidt over 600 borgere. De foregående fem år har kommunen i gennemsnit mistet knap 150 borgere om året. Borgmester Birgit S. Hansen (S) er ikke i tvivl om, at corona bærer en del af skylden.

Birgit S. Hansen håber på, at den udenlandske arbejdskraft vender tilbage til Frederikshavn i takt med, at verden åbner op efter coronakrisen. Foto: Mick Anderson

Vilde ambitioner i Vordingborg

Natur
Miljø

Vordingborg Kommune har vilde planer for at skabe mere natur. Der er både borgerrettede projekter henvendt til villahaveejere og storstilede projekter i 280 hektar-klassen.

Pandemien skubber til vores flyttemønstre

Demografi
COVID19

Den massive befolkningstilvækst i København og Aarhus var noget mere beskeden sidste år. I stedet vokser kommuner som Horsens, Silkeborg og Roskilde – og den tendens er kommet for at blive, lyder det fra eksperter.

Foto: Ulrik Tofte