Gå til hovedindhold

Baggrund

Danmarks mest støjplagede kommune fortsætter kampen

Transport
Klima

Regeringen gør slet ikke nok for at bremse støjen i Gladsaxe, hvor to tredjedele af borgerne lever med støj, lyder det fra borgmester Trine Græse (S), der nu vil forsøge at påvirke Folketinget, inden partierne indgår en infrastrukturaftale.

Foto: Thomas Vilhelm / Ritzau Scanpix

Randers går på opdagelse i drømmene

Handicap
Det specialiserede socialområde
Unge

Med projektet ”Mit liv, min plan” har Randers givet borgere med handicap ejerskab over deres egen fremtid og gjort handleplaner, der kunne være svære for borgerne at forstå, relevante.

Undersøgelse afslører tillidskløft på handicapområdet

Handicap
Sagsbehandling

Både sagsbehandlere og ledere på handicapområdet i kommunerne har et langt mere positivt indtryk af den kommunale sagsbehandling, end borgerne har. Det viser en undersøgelse, som VIVE har lavet for Det Centrale Handicapråd.

Foto: Colourbox

Jeg vil hellere lukke en skole end rejse en vindmøllepark

Byråd
Miljø
Klima

Som lokalpolitiker er det virkelig svært at overbevise borgerne om, at det er en god idé med vindmøller i baghaven. For Annette Mosegaard (K) fra Ikast-Brande er det endda endt med trusler.

Foto: Colourbox

Operation Corona skabte en handlekraftig offentlig sektor

Sundhed
COVID19

Coronakrisen har skabt en offentlig sektor, der kunne tage hurtige beslutninger og føre dem ud i livet på uhørt kort tid. Grøftegravning blev erstattet af brobygning i nye samarbejdsformer mellem kommunerne, regionerne og staten. Det skabte en udviklingskraft, de involverede håber kan leve videre efter epidemien.

Ansatte skal trygt kunne råbe op om lovovertrædelser

Arbejdsmarked
Administration

Ny whistleblowerlovgivning skal også omfatte overtrædelser af dansk lov, foreslår regeringen i nyt lovforslag. Positivt, siger tænketank, der dog kritiserer elastik i formuleringer. Det samme gør KL.

Illustration: Karen Linnet Olesen