Gå til hovedindhold
Handicap
Det specialiserede socialområde
Unge

Randers går på opdagelse i drømmene

Med projektet ”Mit liv, min plan” har Randers givet borgere med handicap ejerskab over deres egen fremtid og gjort handleplaner, der kunne være svære for borgerne at forstå, relevante.

29. 04. 2021 - kl. 08:00
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Der er ingen tvivl om, at det er en inkarneret FCK-fan, der er flyttet ind på Rebslagervej 18 i Randers. Både sengetøjet, badeforhænget og t-shirten er i de velkendte blå og hvide farver og prydes af en brølende løve, som udgør den københavnske fodboldklubs logo. Det er 30-årige David Jensen, som har sat sit eget præg på sin første lejlighed. Indtil for ganske nylig boede han på Bostedet Høvejen, som er et tilbud til unge med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser, hvor han har boet, siden han var 18 år gammel. Men nu er David Hansen, der er autist, flyttet i egen bolig i bofællesskabet på Rebslagervej, hvor han har eget køkken og der kun er pædagoger i fællesrummene om eftermiddagen.

– Der er større forventninger til os her. Vi er mere selvhjulpne. På Høvejen blev jeg for eksempel kørt i bus, hvis jeg havde brug for at købe en ny Playstation. Her skal jeg selv finde ud af, hvordan jeg får transporteret mig. Jeg har fået mere ansvar, og jeg følte også, det var på tide, jeg tog det skridt. Jeg er rigtig glad for, jeg har fået chancen, siger David Jensen.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her