Gå til hovedindhold

Baggrund

Tilsynet er for langsomt

Sagsbehandling
Administration

Selv om det kommunale tilsyn i Ankestyrelsen har formået at nedbringe sagsbehandlingstiderne, vurderer knap hver anden kommune i en rundspørge, at det går for langsomt. Vi prioriterer de vigtigste sager først, lyder svaret.

Et juridisk skoleridt

Sagsbehandling
Administration

Når Tilsynet skal afgøre sager, sker det med blikket stift rettet mod den kommenterede styrelseslov og andre bøger.

Illustration: Karen Linnet Olesen

Semiautomatisk nedlukning er det rigtige

COVID19
Sundhed
Administration

De udskældte regler for automatisk nedlukning er blevet lempet, og det er et vigtigt skridt i den rigtige retning, mener borgmestre.

Den digitale ungdom nu til dags

Unge
Digitalisering
Kommunikation

De digitalt indfødte er på en og samme tid vilde med demokratiet og samtidig meget langt væk fra at ville være en del af demokratiet på de voksnes principper. Den karakteristik tegner Søren Schultz Hansen i en ny bog, hvor han også kommer med veje til rent faktisk at få engageret og aktiveret de unge i demokratiet.

Frederiksbergs ældre skal på badevægten

Ældre
Sundhed

Underernæring går ud over både helbredet og livskvaliteten. På Frederiksberg bliver de ældre vejet hver måned, så der hurtigt kan sættes ind mod et begyndende uønsket vægttab.

Kun vilde problemer tilbage

Navne
Administration

Vi er gode til at lave en masse reformer i Danmark. Så mange, at vi efterhånden kun har nogle ret komplekse problemer tilbage, der skal løses. Det kalder på helt andre løsninger, lyder det fra bogaktuelle Sigge Winther Nielsen.