Gå til hovedindhold
Arbejdsmarked
Arbejdsmiljø
Arbejdsmarkedspolitik

Forskere opfordrer til en dyb indånding

Undersøgelser peger på betydelige effekter af mindfulness, men arbejdspladser skal tænke sig om, inden de tilbyder medarbejdere åndedrætsøvelser og nærværstænkning.

Foto: Colourbox
12. 05. 2021 - kl. 08:00
Tekst af Thorsten Asbjørn

– Mental sundhed kan øge trivsel, evnen til at håndtere stress og nedsætte risikoen for sygdomme. Og mental sundhed kan trænes, ligesom vi træner fysisk sundhed. Mindfulness er et brugbart værktøj.

Så klart lyder budskabet fra Lone Overby Fjorback, centerleder, speciallæge og lektor ved Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet.  Hun er i spidsen for en enhed, som både forsker i mindfulness og udbyder de programmer, der er videnskabeligt dokumenteret så som mindfulness-baseret stressreduktion til offentlige og private virksomheder. Universitetsafdelingen står bl.a. bag gennemanalyserede mindfulness-programmer til arbejdspladser, som dokumenterer forbedret præstationsevne, stresshåndtering og samarbejde.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her