Gå til hovedindhold

Baggrund

København har brug for en regering

Administration
Byråd

Ritt Bjerregaard ønsker sig en styreform, hvor flertallet sætter sig på alle borgmesterposter, men hvor oppositionen samtidig aflønnes bedre.

Foto: Colourbox

Slinger i valsen

Navne

Ritt Bjerregaard (S) havde som mål, at hun ville rydde op, da hun i 2006 overtog overborgmesterposten i København. Men meget af tiden gik i stedet med at kæmpe mod de andre borgmestre og embedsværket, der ikke ville samarbejde, fortæller hun i fjerde bind af sine erindringer.

Dansk digitalisering burde være en forretning i verdensklasse

Digitalisering

Offentlige it-projekter i Danmark er langt bedre, end vi tror. De er faktisk i verdensklasse, og vi burde som samfund tjene meget mere på dem, mener datalogiprofessor, Stephen Alstrup, der sidder med i den ekspertgruppe, der udgør regeringens såkaldte digitaliseringspartnerskab. Vi er ved at miste et gigantisk forspring, mener professoren og iværksætteren.

Danmark var frontløbere i digitaliseringen, men nu risikerer vi at komme bagud, advarer Stephen Alstrup. Illustration: Gitte Skov

Socialområdet skal i top

Økonomi
Social
Det specialiserede socialområde

Det specialiserede socialområde skal øverst på dagsordenen i årets økonomiforhandlinger. Det peger et stort flertal af landets borgmestre på i en rundspørge, hvor de tegner et billede af et område, der er klemt mellem økonomi og forventningspres.

Christiansborgs vilde løfter

Økonomi
Social
Det specialiserede socialområde

Socialminister Astrid Krag (S) og folketingsordførere skruer borgernes forventninger på socialområdet op, uden kommunerne kan følge med, mener et flertal af borgmestre.

Krisen kostede ham magten

Kommunalvalg
Navne

Struers borgmester, Niels Viggo Lynghøj (S), havde nok gjort det samme som Venstre, hvis han havde været i opposition under finanskrisen: Udnyttet situationen. Men han vendte tilbage – og nu takker han så af efter sammenlagt over 10 år.

Foto: Mads Krabbe