Gå til hovedindhold
Ældre
Administration
Borgerinddragelse

Bestyrelser på plejehjem skal sikre indflydelse

Flere kommuner forsøger sig i øjeblikket med at etablere bestyrelser på kommunens plejehjem. Det skal give beboere og pårørende mere indflydelse på hverdagen.

27. 05. 2021 - kl. 08:00
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Mange så med, da TV 2-dokumentaren ”Plejehjemmene bag facaden” rullede over skærmen sidste sommer og rystede Danmark med skjulte optagelser fra plejehjem i Aarhus og Randers, der afslørede svigt af to beboere. Også i Ishøj fulgte byrådsmedlemmer med i dokumentaren, og optagelserne var efterfølgende svære at slippe. Det fik Venstres byrådsmedlemmer til at tage initiativ til, at det i budgetaftalen blev aftalt, at Ishøj Kommunes to plejecentre Kærbo og Torsbo skal have en fælles plejehjemsbestyrelse. 

– Sidste år var der nogle grumme sager oppe i medierne om, at ældre ikke blev plejet og fik den omsorg, de skulle have, og det er jo ikke, fordi vi tror, en brugerbestyrelse kan gøre så meget ved det, men der vil være lidt mere fokus på tingene med en bestyrelse. Det er ikke, fordi vi har nogen sager, men formålet er at være lidt på forkant, og vi håber, at brugerbestyrelserne kan bidrage til, at vi får bragt noget op i det rette forum, hvis der sker noget. Det skal jo ikke være sådan, at det først bliver opdaget, når der kommer en journalist fra TV 2 eller Ekstra Bladet, siger Lennart Hartmann Nielsen (V), medlem af social- og sundhedsudvalget i Ishøj. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her