Gå til hovedindhold
Digitalisering

Dansk digitalisering burde være en forretning i verdensklasse

Offentlige it-projekter i Danmark er langt bedre, end vi tror. De er faktisk i verdensklasse, og vi burde som samfund tjene meget mere på dem, mener datalogiprofessor, Stephen Alstrup, der sidder med i den ekspertgruppe, der udgør regeringens såkaldte digitaliseringspartnerskab. Vi er ved at miste et gigantisk forspring, mener professoren og iværksætteren.

Danmark var frontløbere i digitaliseringen, men nu risikerer vi at komme bagud, advarer Stephen Alstrup. Illustration: Gitte Skov
27. 05. 2021 - kl. 08:00
Tekst af Thomas Kokholm

Danskerne bevæger sig let og elegant rundt mellem offentlige myndigheder på nettet. De swiper deres NemID, og vupti har de adgang til deres selvangivelse, sundhedsoplysninger, børnenes skole og parkeringslicens. Alligevel tænker og tror mange, at offentlige it-projekter er noget skidt. Men vi burde tænke om igen, for i virkeligheden sidder vi på en guldgrube af viden, vi kunne sælge til resten af verden.

Det mener Stephen Alstrup, der er professor på Datalogisk Institut på Københavns Universitet. Hans speciale er algoritmer og AI – kunstig intelligens. Han er også succesfuld iværksætter. Tilbage i 2015 var han med til at sælge en virksomhed han grundlagde i 2003 til den nette sum af 750 millioner kroner.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her