Gå til hovedindhold
Økonomi
Social
Det specialiserede socialområde

Socialområdet skal i top

Det specialiserede socialområde skal øverst på dagsordenen i årets økonomiforhandlinger. Det peger et stort flertal af landets borgmestre på i en rundspørge, hvor de tegner et billede af et område, der er klemt mellem økonomi og forventningspres.

27. 05. 2021 - kl. 08:00
Tekst af Jon Kirketerp Jørgensen og Anna Törnqvist Jensen

For stor forskel på borgernes forventninger og den kommunale service og for få penge til at betale for de løfter, som Christiansborg udsteder. Nogenlunde sådan beskriver et flertal af landets borgmestre det specialiserede socialområde i en rundspørge, som Nyhedsmagasinet Danske Kommuner har foretaget.

– Vi er prisgivet. Der er et tårnhøjt forventningsniveau hos borgerne, godt hjulpet på vej af Folketingets socialordførere og en socialminister, der ikke er bleg for at sige, at kommunerne har fået masser af penge til at løse opgaven. Samtidig er der skabt en opfattelse af, at der skal være en nulfejlskultur på det specialiserede socialområde, hvor vores medarbejdere bliver hængt til tørre, hvis de begår en eneste fejl. Så vi har ikke en chance for at gøre noget som helst rigtigt på det her område, siger Benedikte Kiær (K), der er borgmester i Helsingør.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her