Gå til hovedindhold

Baggrund

Reform giver børn rettigheder og ansvar

Lås ikon

Udsatte børn og unge

Størstedelen af Folketingets partier har indgået en aftale om reformen Børnene Først. Den sætter i høj grad børnenes rettigheder i fokus. Men med rettigheder følger også ansvar, og kommuner forudser nye dilemmaer forbundet med at hjælpe udsatte børn på rette vej.

Foto: Colourbox

Svømning burde være et valgtema

Lås ikon

Kommunalvalg
Anlæg
Idræt

Ingen anden sport favner så bredt – og kan tilmed redde liv, lyder det fra Dansk Svømme Unions direktør, Merete Riisager, der efterspørger, at kommunalpolitikerne sætter fokus på svømme­haller til efterårets valg. Danmarks eneste kommune uden en svømmehal er i gang.

Merete Riisager opfordrer lokalpolitikerne til at prioritere svømmeundervisning i skolerne. Det kræver svømmebaner. Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Vaccinationstilbud i udvalgte boligområder skal sikre, at flere bliver vaccineret

Lås ikon

Sundhed
Udsatte boligområder
COVID19

Aarhus Kommune har som den første kommune tilbudt borgere i almene boligområder en vaccine tæt på deres hjem. Indsatsen er en stor succes, som Sundhedsstyrelsen overvejer at udbrede til hele landet.

Da Langeland sagde nej

Lås ikon

Kriminalitet
Flygtninge
Administration

Regeringen gjorde regning uden vært, da den besluttede at placere et udrejsecenter på sydspidsen af Langeland. Det ville hverken SF eller langelænderne være med til. Borgmester Tonni Hansen (SF) er stolt af sine indbyggere.

Religion er en bekvem undskyldning

Lås ikon

COVID19
Integration
Sundhed

Det skyldes i højere grad social ulighed end religion, når etniske grupper halter bagefter i vaccinationsprogrammet, siger professor Morten Sodemann.

Foto: Colourbox

Når jeg sætter mig ud i bilen efter sådan et møde, trykker jeg delete

Lås ikon

Udsatte børn og unge

Tvangsbortadoptioner er for nogle kommuner ikke helt fremmede begreber, og selvom det kan være grumme skæbner, en børn- og ungeudvalgsformand møder, er det al arbejdet værd at gøre en forskel for børnene.