Gå til hovedindhold

Baggrund

Frygt for smalhals på socialområdet

Social
Det specialiserede socialområde
Økonomiaftale

Økonomiaftalen mellem regeringen og KL endte på trods af krav og tale om det modsatte ikke med flere penge til det specialiserede socialområde. Det får kommunale aktører til at frygte, at livremmen skal spændes endnu mere ind i den kommende tid. KL-formand forudser svære budgetlægninger i kommunerne.

Økonomiaftalen i små bidder

Økonomiaftale

Regeringen og KL’s økonomiaftale landede i sidste uge. Vi har samlet en række udklip fra aftalen.

Foto: Colourbox

Dronning rimer på honning

Arbejdsmarked
Skole
Dagtilbud

Udviklingen af et alderssvarende sprog er afgørende for, hvordan man klarer sig i skolen og senere i livet. Odense Kommune har gennem flere år lavet en stor sprogsatsning i kommunens dag-tilbud. Nu satser man yderligere ved blandt andet at ansætte sprogmentorer, der skal støtte overgangen fra dagtilbud til skole.

Foto: Hung Tien Vu

Mettes kamp for de ældres mad

Ældre
Byråd
Kommunalvalg

Ofte har byrådskandidater svært ved at sætte en politisk dagsorden, men det er her i foråret lykkedes Mette Nøhr (K) fra Favrskov. Byrådet vil nu give de ældre det frie valg tilbage, når det kommer til deres frokosttallerken.

Sundhedsklynger skal redde patienterne fra Bermuda-trekanten

Økonomi
Sundhed

21 nye sundhedsklynger kan være løsningen på manglende sammenhæng i sundhedsvæsenet. Men først skal der styr på pengene og de sundhedsfaglige krav, lyder det fra professor.

Sundhedsminister Magnus Heunicke, Stephanie Lose, formand for Danske Regioner og Jacob Bundsgaard, formand for KL, præsenterede de nye sundhedsklynger på et pressemøde i Biblioteks- haven i København. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Man kan ikke spille borgmester

Administration
Navne
Byråd

Christina Krzyrosiak Hansen (S) blev som 25-årig borgmester, da hun i 2017 vandt borgmesterposten i Holbæk Kommune. Nu er hendes første valgperiode med den gyldne kæde om halsen snart slut, og hun mener, hun er lykkedes med at holde fast i at være borgmester på sin helt egen måde.