Gå til hovedindhold
Social
Det specialiserede socialområde
Økonomiaftale

Frygt for smalhals på socialområdet

Økonomiaftalen mellem regeringen og KL endte på trods af krav og tale om det modsatte ikke med flere penge til det specialiserede socialområde. Det får kommunale aktører til at frygte, at livremmen skal spændes endnu mere ind i den kommende tid. KL-formand forudser svære budgetlægninger i kommunerne.

24. 06. 2021 - kl. 08:00
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Der blev fra flere sider fremsat milliardstore krav og ønsker om et gedigent løft af socialområdet op til og under årets økonomiforhandlinger mellem regeringen og KL. Men da røgen havde lagt sig i Finansministeriets forhandlingslokaler, og blækket på aftalen var tørt, var der reelt set ikke mange kroner til socialområdet. Kommunerne fik 1,4 milliarder kroner, men langt de fleste af dem skal dække regningen for et stigende antal børn og ældre. 

Mere præcist koster det 1,25 milliarder kroner at holde serviceniveauet på status quo, i takt med at der kommer flere børn og ældre. Det betyder, at der er 150 millioner kroner tilbage til at investere i velfærdsforbedringer i de 98 kommuner.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her