Gå til hovedindhold
Økonomiaftale

Økonomiaftalen i små bidder

Regeringen og KL’s økonomiaftale landede i sidste uge. Vi har samlet en række udklip fra aftalen.

Foto: Colourbox
24. 06. 2021 - kl. 08:00
Tekst af Jon Kirketerp Jørgensen

Konsulentbesparelser og effektiviseringer

Kommunerne skal finde sammenlagt 600 millioner kroner i 2022 på besparelser, som så i stedet kan bruges på velfærdsområderne. 200 millioner kroner skal findes på brugen af eksterne konsulenter, mens generelle effektiviseringer skal frigøre 400 millioner kroner. Konsulentbesparelserne stammer fra sidste års økonomiaftale, hvor kommunerne forpligtede sig til at finde besparelser hvert år frem til 2025, hvor forbruget skal være banket ned med i alt en milliard kroner årligt.

De kommunale pengekasser

Kommunernes likviditet stiger og stiger. Nu har regeringen og KL aftalt en række relativt uforpligtende formuleringer om, hvad kassebeholdningerne kan bruges på. Dels er regeringen og KL enige om, at en del af de likvide midler kan bruges til at nedbringe gælden, dels er de enige om, at det er ”økonomisk fordelagtigt”, at kommunerne overfører indefrosne feriemidler til den centrale fond – Lønmodtagernes Feriemidler. Hvordan, det sidste skal foregå, skal afklares i løbet af året.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her