Gå til hovedindhold

Baggrund

Kristines kamp mod spærretiden

Kommunalvalg
Administration

Det var i høj grad Bornholmer-listens Kristine van Sabben, der førte an i protesten mod den spærretid, administrationen vil indføre forud for valgkampen. Sagen har gjort, at hendes tillid til kommunaldirektøren er væk.

Kristine van Sabben håber, at vælgerne husker sagen om spærretiden forud for valget. Den forhindrer både politikere og medier i at udføre deres opgave, pointerer hun. Foto: Jens-Erik Larsen/Bornholms Tidende

Brug for nye løsninger

Økonomi
Udsatte
Social

Den danske hjemløseindsats skal baseres på, at hjælpen starter med at give borgeren tag over hovedet ledsaget af en omfattende støtte. Det blev regeringen og KL enige om før sommeren, men det er lettere sagt end gjort, siger VIVE-forsker. KL vil have kigget på de økonomiske incitamenter for kommunerne.

Gladsaxe smider kapitalforvalter på porten efter milliontab

Økonomi

Gladsaxe Kommune har opsagt samarbejdet med den svenske storbank SEB efter en periode med negativt afkast på kommunens værdipapirer.

Foto: Colourbox

Leder siger op i protest mod politisk klima

Arbejdsmiljø
Byråd

Selv om hun har været glad for sit arbejde, har Tina Lybech fået nok af at være pædagogisk leder i et dagtilbud i Randers. Klimaet i byrådet siver ned gennem organisationen, siger hun.

Bølgerne går højt, når Randers Byråd mødes på byens gamle rådhus. Så højt, at det kan mærkes ude i organisationen, lyder det fra en nu tidligere dagtilbudsleder. Foto: Annelene Petersen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Efter instruksen

Arbejdsmarked
Økonomi
Det specialiserede socialområde

Guldborgsund er godt i gang med at rydde op efter den tidligere centerchef, der beordrede medarbejderne til at sætte skøn under regel. Nu er der fokus på faglighed, gennemsigtighed og ikke mindst medbestemmelse.

Henning Tønning og Anja Sigvard Steensgaard er makkerparret, der rydder op efter den ulovlige instruks i Guldborgsund. De er enige om, at tilfredse medarbejdere er en forudsætning for at kunne lykkes med opgaven. Foto: Ingrid Riis

For mig slutter sagen aldrig

Administration
Det specialiserede socialområde
Økonomi

For udvalgsformand Simon Hansen (S) var den ulovlige instruks et wake up-call. Han troede, familieafdelingen var et bedre sted, men vil tage ved lære af sagen fremover.

Selv om Simon Hansen er erfaren i byrådet, kom sagens omfang bag på ham. Han afventer nu, om de andre partier i byrådet er klar til at bruge flere penge på familieområdet. Foto: Ingrid Riis