Gå til hovedindhold
Økonomi
Udsatte
Social

Brug for nye løsninger

Den danske hjemløseindsats skal baseres på, at hjælpen starter med at give borgeren tag over hovedet ledsaget af en omfattende støtte. Det blev regeringen og KL enige om før sommeren, men det er lettere sagt end gjort, siger VIVE-forsker. KL vil have kigget på de økonomiske incitamenter for kommunerne.

12. 08. 2021 - kl. 08:00
Tekst af Jon Kirketerp Jørgensen

Der skal en grundlæggende omstilling af hjemløseindsatsen til, hvis flere af landets 6.500 hjemløse skal få tag over hovedet. Det blev KL og regeringen enige om i årets økonomiaftale. Her kom parterne desuden frem til, at indsatsen blandt andet skal fokusere på det såkaldte Housing First-princip, der kort fortalt går ud på, at en hjemløs borger hurtigst muligt skal placeres i en permanent bolig og med det samme have tilbudt en tværfaglig støtteindsats, som kan afhjælpe de andre problemer, en hjemløs borger typisk slæber rundt på.

En tilgang, som mange kommuner allerede har gjort sig erfaringer med, og som altså nu for alvor skal være et bærende princip i hjemløseindsatsen.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her