Gå til hovedindhold
Arbejdsmarked
Økonomi
Det specialiserede socialområde

Efter instruksen

Guldborgsund er godt i gang med at rydde op efter den tidligere centerchef, der beordrede medarbejderne til at sætte skøn under regel. Nu er der fokus på faglighed, gennemsigtighed og ikke mindst medbestemmelse.

Henning Tønning og Anja Sigvard Steensgaard er makkerparret, der rydder op efter den ulovlige instruks i Guldborgsund. De er enige om, at tilfredse medarbejdere er en forudsætning for at kunne lykkes med opgaven. Foto: Ingrid Riis
12. 08. 2021 - kl. 08:00
Tekst af Mads Brandsen

Det er på en kedelig baggrund, at vi møder den konstituerede centerchef Henning Tønning og konstitueret afdelingsleder Anja Sigvard Steensgaard. For der findes næppe nogen kommunale chefer, der drømmer om en situation, hvor de skal feje op efter det, der bedst kan betegnes som en klokkeklar ulovlig instruks, som den tidligere centerchef i familieafdelingen gav. 

”Alle skal gennemgå deres sagsstammer og finde aktuelle besparelser for 100.000 kroner”, skrev Mads Larsen i en mail til alle sine medarbejdere, hvor han understregede, at økonomi selvfølgelig ikke måtte være årsagen til besparelserne. Mailen blev sendt anonymt til Ankestyrelsen, der hurtigt bad kommunen om en udtalelse, og så rullede sagen ellers. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her