Gå til hovedindhold

Baggrund

Venstre: Er København blevet for stor?

Administration

Venstre vil have en arbejdsgruppe til at se på en opdeling af Københavns Kommune. Socialdemokratiet er ganske skeptisk og sparker bolden videre til Københavns Rådhus.

Foto: Lars Laursen/Ritzau Scanpix

Vi ved godt, det ikke ­bliver nemt

Kommunalvalg

Venstre er med formand Jakob Ellemann-Jensens egne ord ikke i krise, men i gang med et genopretningsarbejde. Men der er også andet end landspolitik, der spiller ind på kommunalvalget, siger han.

Foto: Maria Tuxen Hedegaard

Danmarks første ­internationale folkeskole trækker verdensborgere til

Skole
Arbejdsmarked

Lolland Kommune har lavet en stor satsning og har åbnet Danmarks første internationale folkeskole. Den understøtter det internationale miljø på øen og trækker kompetente lærerkræfter og ressourcestærke familier til. Måske er den udtryk for en særlig lollandsk åbenhed og tro på fremtiden.

Udfordringer med ­dokumentation løses med danskundervisning

Ældre
Administration

Erfaringer fra Styrelsen for Patientsikkerheds ældretilsyn viser blandt andet, at kommunerne skal have mere fokus på dokumentation i ældre­plejen. På Tysingehave Pleje- og Dagcenter i Tølløse har læse- og skriveundervisning gjort dokumentationskravene lettere at gå til.

På Tysingehave Pleje- og Dagcenter i Tølløse kunne dokumentation virke som en uoverstigelig opgave for medarbejderne. Men med få greb fik forstander Susan Andreasen gjort hverdagen lettere. Foto: Jakob Vind

Alle sosu-stillinger i Aalborg bliver slået op på fuldtid

Arbejdsmarked
Ældre

På Frederiksberg bliver der talt om arbejdstid til alle MUS-samtaler, mens Aalborg slår alle nye job på ældreområdet op på fuldtid. Nye initiativer, som skal skaffe flere hænder på ældreområdet.

På sundheds- og ældreområdet arbejder over 80 procent på deltid. Hvis de deltidsansatte arbejder blot en time mere pr. uge vil det betyde 1.700 ekstra fuldtidsårsværk. Foto: Signe Goldman/Ritzau Scanpix

NEST-metoden i Næstved gavner alle elever

Skole
Det specialiserede socialområde

Det NEST-inspirerede inklusionsprogram for elever med autisme, man praktiserer på Kobberbakkeskolen i Næstved, nedbryder grænsen mellem det almene og det specielle til gavn for alle elever. Trods skepsis i starten blev forældrene overbevist.

I NEST-klasser er bordopsætningen vigtig. I 6.P er det nu muligt for eleverne at sidde i en hestesko, hvor alle kan se hinanden. Det var det ikke førhen, fordi det gjorde nogle af eleverne utilpasse. Foto: Steen Knarberg