Gå til hovedindhold
Arbejdsmarked
Ældre

Alle sosu-stillinger i Aalborg bliver slået op på fuldtid

På Frederiksberg bliver der talt om arbejdstid til alle MUS-samtaler, mens Aalborg slår alle nye job på ældreområdet op på fuldtid. Nye initiativer, som skal skaffe flere hænder på ældreområdet.

På sundheds- og ældreområdet arbejder over 80 procent på deltid. Hvis de deltidsansatte arbejder blot en time mere pr. uge vil det betyde 1.700 ekstra fuldtidsårsværk. Foto: Signe Goldman/Ritzau Scanpix
26. 08. 2021 - kl. 08:00
Tekst af Gitte Johansen, gij@kl.dk

Hvis du søger et job i ældreplejen i Aalborg Kommune, vil du altid blive tilbudt 37 timer. Dermed har kommunen taget et opgør med den normale praksis, hvor job i ældreplejen ofte slås op som deltidsstillinger. Og det har virket. Allerede det første år steg andelen af fuldtidsansatte på kommunens plejehjem med fem procent. Tiltaget er blot et i rækken af nye ideer, som skal få flere til at gå op i tid. 

– Ældreområdet har store rekrutteringsproblemer, og vi mangler i høj grad faglærte. Derfor skal vi helst have flest mulige timer ud af dem, vi har, siger Anne Birk Frederiksen, konsulent i Ældre og Sundhed i Aalborg Kommune. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her