Gå til hovedindhold

Baggrund

Udpluk af finansloven

Lås ikon

Økonomi
Finanslov

Regeringen har præsenteret sit bud på statens husholdningsbudget for næste år. Her er nogle nedslag fra udspillet – herunder et par ting, der ikke er med.

Foto: Colourbox

Hvor er pædagogen med guitaren blevet af?

Lås ikon

Børn
Dagtilbud
Uddannelse

Der er noget galt med pædagoguddannelsen. Den har mistet prestige og forbindelse med praksis, mener mange pædagoger og daginstitutionsledere. De synes, at mange af de studerende mangler grundlæggende færdigheder i pædagogik, psykologi og guitarspil, og forude lurer et voldsomt rekrutteringsproblem.

Ole Brk Olesen håber selv på en plads i Borgerrepræsentationen i København, men om partiet får flere mandater, må regnes for ganske usikkert. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Når samarbejdet med pårørende bliver en kamp

Lås ikon

Ældre
Arbejdsmiljø
Sagsbehandling

Langt hen ad vejen er det gode samarbejde med pårørende i fokus på landets plejehjem. Men i få tilfælde slår samarbejdet knuder og kan resultere i trusler, klager og opkald på alle tider af døgnet og sågar overvågning af medarbejderne. En grundig forventningsafstemning er nøglen til et godt samarbejde mellem plejehjem og pårørende.

Som plejehjemsforstander har Tine Nørrekær Sahlholt oplevet, at samarbejdet med de pårørende i nogle få tilfælde kørte af sporet. Det blev til tider en kamp, Tine Nørrekær Sahlholt nu har meldt sig ud af. Hun har sagt op. Foto: Nicolai Lorenzen

Kirstine Bille vejrer morgenluft

Lås ikon

Kommunalvalg

Den tidligere SF-borgmester i Syddjurs ser fortrøstningsfuldt frem mod et valg, hvor kommunen skal have ny borgmester. Det skal helst være mig, siger hun.

Foto: SF

Professor: Jobcentrene har central opgave i at have overblik

Lås ikon

Arbejdsmarked
Beskæftigelse
Erhverv

Kommunernes jobcentre er dem, der kan skabe de rigtige matches mellem ledige og arbejdsmarkedets behov for arbejdskraft, og derfor er det vigtigt, at de holder sig på tæerne i en tid med meget omstilling på arbejdsmarkedet, lyder det fra professor.

Foto: Jakob Carlsen

Status quo og uforudsigelighed

Lås ikon

Kommunalvalg

Mens højborgene næppe falder i Region Nordjylland, er der i en lille håndfuld kommuner stor spænding om, hvem der får borgmesterposten.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix