Gå til hovedindhold

Baggrund

Kommuner giver kampagne lokale præg

Kommunalvalg
KL

I flere kommuner landet over er det forberedende arbejde for at fremme valgdeltagelse ved kommunal- og regionalvalget gået i gang.

Illustration: Colourbox

Jeg kunne ikke forestille mig at gå ind i landspolitik

Navne
Byråd

Aarhus’ borgmester gennem nu 10 år, Jacob Bundsgaard (S), vil hellere løse borgernes reelle problemer fremfor at bruge tiden på taktik som på Christiansborg.

Foto: Marie Ravn/Ritzau Scanpix

Fra verdensmål til landsbymål

Landdistrikter

Stjær er blevet kåret til Årets Landsby i 2021. Den lille landsby i Skanderborg har sejret med grønne handleplaner, der er nemme at kopiere. Fællesskab og foreninger samler byen, idet formanden for borgerforeningen, Helene Simoni Thorup, sammenligner med naturfænomenet sort sol.

Frivillige mødes jævnligt for at bygge på byens nye Madpakkehus. Det skal bruges til børn med madpakker, grillarrangementer og meget andet. Foto: Ulrik Tofte

KD mærker medvind

Kommunalvalg

Kristendemokraternes formand, Isabella Arendt, forventer, at partiet vil mærke fremgang ved det kommende kommunalvalg. Men fremgang skal ikke kun tælles i mandater, understreger hun.

Ole Birk Olesen spår svært valg for Liberal Alliance

Kommunalvalg

Mens Ole Birk Olesen (LA) regner med, han selv vil opnå stemmer nok til en plads i Københavns Borgerrepræsentation, forventer han generel tilbagegang til partiet ved kommunalvalget.

Jeg håber ikke, at Enhedslisten slår automatpiloten til

Selv om flertallet skifter, er det ikke givet, at Michael Vindfeldt (S) bliver borgmester. Lone Loklindt er Radikales bud på en borgmester på Frederiksberg, hvor hun mener, der trænger til at blive luftet ud på rådhuset.

Lone Loklindt går efter borgmesterposten. Foto: Jakob Carlsen