Gå til hovedindhold

Baggrund

Naturnationalparker i modvind

Natur

Danmark skal have 15 naturnationalparker, men allerede nu har flere kommuner meldt ud, at de ikke ønsker at være mulige placeringer. Miljøminister Lea Wermelin vil ikke tage stilling til, om staten i sidste ende kommer til at trumfe kommunerne. Foreløbigt fokuserer hun på dialog.

Udenlandske investeringer er vigtige for vækst, innovation og rekuttering i hele landet, mener udenrigsminister Jeppe Kofod. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Flere højborge kan falde

Kommunalvalg

I en hel del kommuner i Region Syddanmark er valget ret forudsigeligt. Andre steder er det så spændende, at det ikke på forhånd er muligt at udpege en oplagt vinder.

Hvert fjerde byrådsmedlem bliver truet og chikaneret

Byråd
Arbejdsmiljø

27 procent af landets byrådsmedlemmer har oplevet at blive truet, chikaneret eller udsat for uønsket seksuel opmærksomhed i denne valgperiode. De ubehagelige hændelser rammer ikke kun de folkevalgte, men også deres familier. Det viser en undersøgelse, som Nyhedsmagasinet Danske Kommuner har gennemført.

Foto: Maria Tuxen Hedegaard

Chikane truer demokratiet

Byråd
Arbejdsmiljø

Chikane fra borgere kan ifølge forskere begrænse engagementet i kommunalpolitik og få færre til at melde sig ind i den offentlige debat.

Foto: Hung Tien Vu

Potentiale for mere samarbejde – men vejen er svær

Velfærd
Administration

Tre ud af fire kommunaldirektører peger på, at offentlig-privat samarbejde på velfærdsområdet er nødvendigt i fremtiden. Men der er stadig store barrierer, påpeger tre af dem.

Kommunaldirektørerne Lars Svenningsen, Pernille Halberg Salamon og Jesper Zwisler vil alle gerne samarbejde med private, men det er ikke altid så ligetil. Foto: Mikkel Østergaard

Det er nemt at sætte kommunerne fri, men resultaterne er få

Frisættelse
Ældre

På ældreområdet vurderer syv ud af ti kommunaldirektører, at man kan fjerne unødigt administrativt bøvl. Vores panel er skeptisk.