Gå til hovedindhold
Byråd
Arbejdsmiljø

Hvert fjerde byrådsmedlem bliver truet og chikaneret

27 procent af landets byrådsmedlemmer har oplevet at blive truet, chikaneret eller udsat for uønsket seksuel opmærksomhed i denne valgperiode. De ubehagelige hændelser rammer ikke kun de folkevalgte, men også deres familier. Det viser en undersøgelse, som Nyhedsmagasinet Danske Kommuner har gennemført.

Foto: Maria Tuxen Hedegaard
07. 10. 2021 - kl. 08:00
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Kort før kommunalvalget i 2017 trak Christian Lorenzen sig som spidskandidat for Det Konservative Folkeparti på Fanø. En anmeldelse til de sociale myndigheder om lokalpolitikerens børn fik bægeret til at flyde over for Christian Lorenzen, der kontinuerligt er blevet meldt til de sociale myndigheder gennem seks år. 

– Det var den sidste dag i oktober, at der indløb en ny anmeldelse, og den var meget, meget alvorlig. Den lød på, at jeg skulle have truet med at slå mine egne børn ihjel, og moderen til mine børn skulle have kørt spritkørsel, mens mine børn var i bilen. Det var rigtig grumt, og det ramte os virkelig hårdt. Jeg røg totalt ned i kulkælderen i fem dage, fortæller Christian Lorenzen om den tid, hvor han meddelte sin lokale partibestyrelse, at han ikke længere ville være spidskandidat. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her