Gå til hovedindhold
Natur

Naturnationalparker i modvind

Danmark skal have 15 naturnationalparker, men allerede nu har flere kommuner meldt ud, at de ikke ønsker at være mulige placeringer. Miljøminister Lea Wermelin vil ikke tage stilling til, om staten i sidste ende kommer til at trumfe kommunerne. Foreløbigt fokuserer hun på dialog.

Udenlandske investeringer er vigtige for vækst, innovation og rekuttering i hele landet, mener udenrigsminister Jeppe Kofod. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
07. 10. 2021 - kl. 08:00
Tekst af Martin Pedersen, marp@kl.dk

Forskere råber op om en biodiversitetskrise, og hvis naturen skal have en fremtid i Danmark, er der brug for handling. Men selvom de fleste sandsynligvis ønsker mere biodiversitet og vild natur i Danmark, er der alligevel opstået problemer i forbindelse med udpegningen af de kommende naturnationalparker. Flere kommuner har nemlig meldt ud, at de ikke ser en naturnationalpark for sig i områderne omkring deres kommuner. Miljøminister Lea Wermelin (S) vil dog hellere starte med en åben dialog.

– Det er vigtigt at have begge sider af mønten med. At der både er nogle, der melder ind, og nogle, der er bekymrede. Den debat må vi så tage, men processen starter først for alvor nu, og hvis man tænker, at beslutningen skal tages nu, så mangler man jo en del af debatten, siger miljøministeren til Danske Kommuner.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her