Gå til hovedindhold
Velfærdsteknologi

Teknologi i velfærdssamfundets tjeneste

KL’s teknologitænketank er ved at lægge sidste hånd på sine anbefalinger. Tænketankens formand, dr.jur. Jonas Christoffersen, ser store potentialer i at bruge teknologi og digitalisering til at løse nogle af de store udfordringer i velfærdssamfundet. Men man skal passe på, at der ikke går big brother i den.

Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix
07. 10. 2021 - kl. 08:00
Tekst af Thomas Kokholm

Hvordan undgår man, at lokalpolitikerne bliver fjerne i blikket, når de hører ordet digitalisering? Det er nemlig vigtigere end nogensinde at få engageret politikerne i udviklingen af fremtidens digitale velfærdsløsninger.

Politikerengagementet er noget af det, de 14 medlemmer i KL’s teknologitænketank har grublet over og skal komme med bud på. Den bredt sammensatte gruppe af it-eksperter, forskere, jurister, embedsmænd, politikere og folk fra interesseorganisationer har over nogle måneder diskuteret, hvordan den videre digitalisering af den offentlige sektor kan forløbe på områderne social og sundhed, børn og folkeskole, klima og beskæftigelse. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her