Gå til hovedindhold

Baggrund

Kendisser på stemmesedlen

Lås ikon

Kommunalvalg
Navne

Forrige mandag udløb fristen for at stille op til kommunalvalget 16. november. Vi har været igennem kandidatlisterne og fundet nye kendte navne.

Borgmestre siger ja tak til nærhospitaler

Lås ikon

Sundhed

180 km på landevejen for 10 minutters samtale på sygehuset. Det er udmattende vilkår for ældre og skrøbelige patienter. Derfor håber mange borgmestre, at regeringens nye nærhospitaler kan bringe sundhedsvæsenets tilbud tættere på borgerne.

Med centraliseringen af sygehusene har 30 procent af de ældre over 80 år fået over 30 km til nærmeste sygehus. Foto: Carsten Snejbjerg/Ritzau Scanpix

Vigtigt at få plads til unge og kvinder i byrådssalen

Lås ikon

Kommunalvalg
Byråd

Det vigtigste for landets kommunalpolitikere er, at der er unge og kvinder blandt de folkevalgte, viser en undersøgelse, som Danske Kommuner står bag, men det er stadig op ad bakke at få dem engageret. Mindst vigtigt er det, om etniske minoriteter er repræsenteret, viser svarene.

Med sine henholdsvis 23 og 91 år har Marcus Guldager (S) og Fritz Reuther (V) sikret en stor aldersspredning i kommunalbestyrelsen i Hørsholm de sidste fire år. Foto: Jakob Carlsen

Lokalpolitikeren er en midaldrende mand

Lås ikon

Byråd

Trods mange års fokus er der stadig for få kvinder og unge ind i kommunalpolitik. Det kan både forklares demografisk og kulturelt, siger kommunalforsker Ulrik Kjær, som peger på, at der er en udbredt opfattelse af, at den typiske byrådspolitiker er en midaldrende mand.

Foto: Hung Tien Vu

Sygehusets læger skal tættere på borgerne

Lås ikon

Sundhed
Borgerservice

Nærhospitaler giver god mening for borgerne, siger professor Jakob Kjellberg.

Spillet om magten er helt åbent på Bornholm

Lås ikon

Byråd

Ingen af borgmesterkandidaterne fra de fire største partier på Bornholm vil spå om mulige samarbejdspartnere efter valget, der kommer i kølvandet på en ophedet debat om mediespærretid og et smalt budgetforlig, hvor de fleste partier følte sig hægtet af.

Borgmesterkandidaterne Morten Riis (EL), Linda Kofoed Persson (DF), Thomas Thors (S) og Søren Schow (V) er klar til et bornholmsk valg, der er sjældent uforudsigeligt. Foto: Jesper Westley