Gå til hovedindhold
Kommunalvalg
Navne

Kendisser på stemmesedlen

Forrige mandag udløb fristen for at stille op til kommunalvalget 16. november. Vi har været igennem kandidatlisterne og fundet nye kendte navne.

28. 10. 2021 - kl. 08:00
Tekst af Mads Brandsen

Vi begynder vores lille rundtur på det kommunalpolitiske danmarkskort på Frederiksberg. Hovedstadskommunen, der i år udvider kommunalbestyrelsen med fire pladser, er nemlig indehaver af rekorden i flest kendte kandidater. Hele fem nye bliver det til foruden den tidligere cykelrytter Brian Holm (K), der genopstiller. 

Mest opsigtsvækkende er det nok, at den tidligere radikale minister i Thorning-regeringen, tidligere medlem af Borgerrepræsentationen i København og succesfuld børnebogsforfatter Manu Sareen nu springer ud som socialdemokrat efter at have været omkring Alternativet. Hans gamle parti har også et enkelt velkendt navn på listen, nemlig Kirsten Lee (R), tidligere folketingsmedlem og enke efter partiets nestor, Niels Helveg Petersen. Hos Venstre forsøger tidligere boksepromotor Bettina Palle sig på kandidatlisten, mens Det Konservative Folkeparti har hele to kendte kandidater i ærmet. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her