Gå til hovedindhold
Psykiatri
Udsatte børn og unge

Sårbare og ressourcestærke unge flytter sammen

En markant andel af unge hjemløse er sofasovere. Dem vil Rødovre hjælpe ved at blande ressourcestærke unge og sårbare unge i et boligfællesskab. I Aarhus har man haft succes med det, men inklusionen af de sårbare unge i fællesskabet er ikke givet.

I Aarhus har man for et års tid siden etableret blandede boliger i Ungdomskulturhuset. Når de unge bliver visiteret til en bolig her, bliver det aldrig italesat, hvem der er sårbare, og hvem der ikke er. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
28. 10. 2021 - kl. 08:00
Tekst af Martin Pedersen, marp@kl.dk

Antallet af unge hjemløse er eksploderet siden 2009. En stor andel af de unge hjemløse sover dog ikke på gadehjørner eller herberger. De kaldes sofasovere, som er unge mennesker, der hopper fra bekendt til bekendt i jagten på noget permanent.

– Sofasovere er tit unge, som har nogle psykosociale problemer eller misbrugsproblemer. En del kommer fra en udsat familiebaggrund og nogle med en anbringelsesbaggrund. De er i en situation, hvor de mangler tag over hovedet, og så sover de hos venner og bekendte, indtil de risikerer at slide netværket ned. Derfor er det vigtigt at få dem i en bolig, hvor de har noget støtte på, siger Lars Benjaminsen, der er seniorforsker hos VIVE. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her