Gå til hovedindhold

Baggrund

Konge søger beskæftigelse

Arbejdsmarked
Beskæftigelse

Den belgiske kong Philippe og fire af hans ministre søgte inspiration til den belgiske beskæftigelsesindsats i Gladsaxe, der med sin særlige model er danmarksmestre i at få borgere uden for arbejdsmarkedet aktiveret.

Alle 25 medlemmer af byrådet står bag Lars Storgaard (K) som borgmester. Foto: Preben Breinholt/Breinholt Foto

Intens spænding om magten

Kommunalvalg

Der er en håndfuld kommuner i Region Hovedstaden, hvor magten kan skifte. Inklusiv et par højborge. Bykongerne mange steder kan regne med at fortsætte.

Borgerlige Greve går til valg uden skyggen af borgerlig samling

Kommunalvalg
Navne

Der er i den grad ballade i den borgerlige blok i Greve, hvor Pernille Beckmann (V) regerer uden om Det Konservative Folkeparti. Modstanderne beskylder hende for at være magtfuldkommen og ikke at ville samarbejdet. Spørgsmålet er, om de uheldige sager kan flytte stemmer.

En af valgets helt store overraskelser er, at det ikke lykkedes Arne Boelt at genvinde borgmesterkæden i Hjørring Kommune. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Influencere skal fange stemmer på de sociale medier

Kommunalvalg
Kommunikation
Unge

I ugen op mod kommunal- og regionalvalget vil en række influencere være aktive på de sociale medier og hjælpe med at minde danskerne om, at der er kommunal- og regionalvalg, og at det er den 16. november, de skal sætte deres kryds.

20-årige Nicklas Boni er én af omkring 25 influencere, som er en del af ”Stem Med”-kampagnen. Privatfoto

Ældre, klima og skoler er i fokus i valgkampen, hvor flest bruger penge på brochurer og plakater

Kommunalvalg
Ældre
Klima

Op mod kommunalvalget vil flest kandidater have fokus på ældreområdet, klima og miljø og folkeskolen i valgkampen, viser en undersøgelse, som Danske Kommuner har gennemført. Flest kampagnekroner går til brochurer og valgplakater, mens annoncering på sociale medier er blevet mere populært end avisannoncer.

Christina Krzyrosiak Hansen (S) får et stort kram af sin mor, da succesen står klart på valgnatten. Foto: Kristina Herlev Wullf/Sjællandske Medier

Valgkampen kan godt være konstruktiv

Kommunalvalg

Vælgerne er trætte af politikere, der skændes. Medier og politikere befinder sig i en negativ spiral, der skaber et demokratisk problem, mener Ulrik Haagerup, der er leder af Constructive Institute, der forsøger at facilitere en anderledes konstruktiv offentlig samtale. Aktuelt sker det ved vælgermøder, der er konstruktive.

Det konstruktive valgmøde fyldte rådhussalen i Aarhus. –Alle var overraskede, også spidskandidaterne. De synes, det var fedt at have en aften, hvor man kunne diskutere ideer og løsninger og rose hinanden, siger Ulrik Haagerup. Foto: Constructive Institute