Gå til hovedindhold
Beskæftigelse
Arbejdsmarked
Sagsbehandling

Derfor er henvisninger ikke populære i jobcentrene

Københavns Kommune har fået massiv kritik for ikke at have henvist en eneste ledig til job i 2020 og 2021. Men nu bakker flere jobcentre hovedstaden op. København er nemlig langt fra de eneste, som hellere dyrker virksomhedsservice end bindende henvisninger.

Fredericia Jobcenter har succes med at skabe kontakt mellem ledige og virksomheder via jobwebinarer, og Logistikkompagniet er en af de  virksomheder, som har fået ansøgere gennem jobwebinaret. Foto: Søren Gylling/Ritzau Scanpix
11. 11. 2021 - kl. 08:00
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Der mangler nuancer i debatten, og mediebilledet har skabt en stor misforståelse. Sådan lyder det samstemmende fra tre jobcenterchefer oven på den seneste tids kritik af Københavns Kommune, efter Berlingske har beskrevet, at jobcentrene i København i 2020 og 2021 ikke har henvist en eneste ledig til job. 

– Nogle steder i pressen er det blevet udlagt sådan, at når man ikke bruger den juridiske betegnelse ”henvisning”, så er det det samme som, at man ikke i det daglige hjælper borgerne med at finde job. Det er ikke rigtigt, siger Andreas Hegnsvad, centerchef i Odsherred Kommune. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her