Gå til hovedindhold
Arbejdsmarked
Beskæftigelse

Konge søger beskæftigelse

Den belgiske kong Philippe og fire af hans ministre søgte inspiration til den belgiske beskæftigelsesindsats i Gladsaxe, der med sin særlige model er danmarksmestre i at få borgere uden for arbejdsmarkedet aktiveret.

Alle 25 medlemmer af byrådet står bag Lars Storgaard (K) som borgmester. Foto: Preben Breinholt/Breinholt Foto
11. 11. 2021 - kl. 08:00
Tekst af Thomas Kokholm

En stribe sorte diplomatbiler pakket ind i en politimotorcykel ruller op foran Gladsaxe Rådhus. Ud stiger den belgiske kong Phillippe fulgt af den belgiske økonomi- og beskæftigelsesminister samt vicepremierminister Pierre-Yves Dermagne. Med i følget er også viceministerpræsidenten for den flamske regering Hilde Crevits, vicepræsidenten for den vallonske regering Christie Morreale og Bernard Clerfayt, der er minister fra hovedstadsregionen Bruxelles. Alle har også beskæftigelse i deres portefølje. 

Delegationen, der også består af embedsmænd, er i flexicurity-landet Danmark for at få inspiration til den belgiske beskæftigelsespolitik. Tidligere har de mødt beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), de faglige organisationer og erhvervsorganisationer. Nu er det tid til at høre om kommunernes jobcentre.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her