Gå til hovedindhold
Kommunalvalg

Valgkampen kan godt være konstruktiv

Vælgerne er trætte af politikere, der skændes. Medier og politikere befinder sig i en negativ spiral, der skaber et demokratisk problem, mener Ulrik Haagerup, der er leder af Constructive Institute, der forsøger at facilitere en anderledes konstruktiv offentlig samtale. Aktuelt sker det ved vælgermøder, der er konstruktive.

Det konstruktive valgmøde fyldte rådhussalen i Aarhus. –Alle var overraskede, også spidskandidaterne. De synes, det var fedt at have en aften, hvor man kunne diskutere ideer og løsninger og rose hinanden, siger Ulrik Haagerup. Foto: Constructive Institute
11. 11. 2021 - kl. 08:00
Tekst af Thomas Kokholm

Kan du godt lide politik, men er træt af politikere, der skændes, og medier, der kun vinkler på konflikter? Så er du ikke alene. Men vil du være med til et eksperiment, hvor vi prøver at gøre noget ved det? En aften, der handler om politik, gode ideer og løsninger på fællesskabets udfordringer. 

Nogenlunde sådan lød invitationen, da Constructive Institute inviterede til konstruktivt valgmøde på Aarhus Rådhus i slutningen af september.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her