Gå til hovedindhold

Baggrund

Jeg skal ikke revolutionere det hele

Kommunalvalg
Navne

Lars Storgaard (K), der er nyvalgt borgmester i Favrskov, var selv overrasket over, at Konservative sprængte rammerne og gik fra to til seks mandater. Efter knap et døgns hårde forhandlinger sikrede han sig borgmesterposten, men han forestiller sig ikke, at den gyldne kæde vil afholde ham fra stadig at gå ind på den lokale kro og høre, hvad folk snakker om.

Ny konservativ borgmester skal favne Enhedslisten og Dansk Folkeparti

Kommunalvalg
Navne
Byråd

Efter et jordskredsvalg på Bornholm havnede borgmesterposten hos nyvalgte ­Jacob Trøst fra Konservative, der skal lede en utraditionel alliance med Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne. ”Der er højt til loftet,” siger Jacob Trøst.

Det kommunalpolitiske danmarkskort

Få det fulde overblik med det opdaterede kommunalpolitiske danmarkskort.

Borgmestre kan gå ny lønvirkelighed i møde

Økonomi
Arbejdsmarked
Arbejdsmarkedspolitik

Både borgmestres eftervederlag og løn for bestyrelsesarbejde er til diskussion, og flere partier mener, at der er grund til at justere i borgmestrenes vederlag, selvom det kun er få år siden, et politisk flertal i Folketinget vedtog nye regler for borgmestrenes løn.

Foto: Colourbox

Holbæks stjerneskud satte rekord

Kommunalvalg
Navne

Christina Krzyrosiak Hansen (S) sikrede Socialdemokratiet absolut flertal i Holbæk, hvor hun også kan fortsætte som borgmester efter at have høstet 46 procent af alle personlige stemmer i kommunen.

Ingen digitalisering af valghandlingen i nyt valgsystem

Valg
Digitalisering

Det var sidste gang, der var kommunalvalg med gode gamle KMD Valg, der har understøttet alle typer valg i årtier. Systemet er nu sat i udbud af kommunernes it-fællesskab KOMBIT. Men trods udsigten til et nyt system er der ingen digitalisering af valghandlingen på vej.

Kryds på papir vil også være en grundlæggende del af vælgernes valghandling i fremtiden. Her ses valget på Frederiksberg Rådhus i 1979. Foto: Morten Langkilde/Ritzau Scanpix