Gå til hovedindhold

Hvis hr. og fru Jensen ringer, vil det altid være de hjemløse, der bliver fjernet

Dark design, der igennem arkitektur og andet design forsøger at udstøde udsatte borgere i samfundet fra bestemte områder, er ikke et stort samtaleemne i Danmark. Alligevel foregår der flere steder politiske diskussioner om metoderne.

Bænken her på Klostertorvet i Aarhus var et dagligt mødepunkt for udsatte borgere. Bænken blev fjernet i sommeren 2021, for at de ikke længere skulle mødes netop der. Det virkede. Foto: G9 landskab.park & byrum
09. 12. 2021 - kl. 08:00
Tekst af Admin User, umbraco@cabana.dk

Sidste år var det fremme, at København var præget af dark design. Det samme gjaldt i flere andre større byer i Danmark. For eksempel bænke, der besværliggjorde det for udsatte borgere at sove eller tage et hvil. Tiltag med det formål at ændre gadebrugernes adfærd.

Selvom diskussionen i København gav et kort øget fokus, oplever direktør for projekt UDENFOR, Bo Heide-Jochimsen, at der stadig praktiseres dark design, og at det altid vil være de udsatte, der taber.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her