Gå til hovedindhold

Baggrund

De hjemløse skal ud af herbergerne og ind i boligerne

Udsatte
Social

En ny aftale fra Folketinget skal nedbringe antallet af langvarige hjemløse markant. Det skal den gøre igennem boligpolitik og specialiseret støtte. Der er gode takter, men også opmærksomhedspunkter, påpeger forsker, mens SAND – De Hjemløses Landsorganisation har deres bekymringer.

Hjemløse, der bor på gaden, er der ikke i tilstrækkelig grad tænkt på i regeringens nye hjemløseaftale, mener de hjemløses landsorgansiation SAND. Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Stort puslespil i det åbne land til gavn for alle

Teknik
Miljø
Klima

Kommunerne søger i stigende grad støtte til at få forvandlet landbrugsjord til natur, som både gavner klima, miljø og øger borgernes mulighed for at bruge naturen. Et middel er multifunktionel jordfordeling, som kommunerne, landbruget og naturforvaltere er begejstrerede for. Men det er et kompliceret puslespil med mange aktører, og særligt finansieringen af jordkøb er en udfordring.

Der er mange brikker, der skal falde på plads, når man arbejder med multifunktionel jordfordeling. Men kommunerne og landbruget er begejstrede for ordningen og håber, den lever videre efter 2022. Bernd Dittrich/Unsplash

­Vindmøller har en ­politisk pris

Energi
Miljø
Forsyning

Set over mange valg og mange vindmølleprojekter koster store vindmølleprojekter på land borgmesterpartiet stemmer. Det kan man godt genkende i Venstre i Ringkøbing-Skjern, mens Svendborgs socialdemokrater gik frem.

Sociale medier er ­ikke for en ­knastør borgmester

Kommunikation
Administration
Byråd

Jens Ive (V) er med egne ord ”knastør”, og han kommer ikke til at savne debatten på de ­sociale medier, som han mener har stort potentiale, men undergraver demokratiets spilleregler.

Sociale medier har stort potentiale, men kan også være skadende, mener Jens Ive. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Borgmesteren, der byggede en by

Navne
Byråd

Udfordringer er der fortsat nok af i Ishøj, hvor hver anden indbygger inden for få år vil have udenlandske rødder. Alligevel mener afgående borgmester Ole Bjørstorp (Ishøjlisten) ikke, at man fra kommunens side skulle have gjort noget anderledes.

Ishøj IF har givet vestegnskommunen noget nyt at stå sammen om. Spillerne har mange nationaliteter, og temperamentet kan godt løbe af med dem. Men kampene er underholdende, siger Ole Bjørstorp. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Udlændingepolitikken er gået for vidt

Navne

Ole Bjørstorp har ad åre fået det sværere og sværere med Social­demokratiets udlændingepolitik, som han karakteriserer som halv­racistisk. Partiets udlændingeordfører afviser beskyldningerne.