Gå til hovedindhold
Arbejdsmarked
Hjemmehjælp

På vej mod en fri og værdig ældrepleje

De kommuner, der har smagt på den frihed, statsministeren lancerede i nytårstalen, er begejstrede. De melder om ny energi, arbejdsglæde og faglig stolthed hos medarbejdere og ledere. Her kan social- og ældreminister Astrid Krag (S) finde inspiration til livtaget med bureaukratiet og dokumentationskravene, der har reddet ældreplejen som en mare.

Det er social- og ældreminister Astrid Krag (S), som skal føre statsministerens nytårsløfter om en ny og mere præcis ældrelov ud i livet. Nicolai Lorenzen / Ritzau Scanpix

27. 01. 2022 - kl. 08:00
Tekst af Thomas Kokholm Nielsen

Med statsministerens nytårstale proklamerede regeringen et opgør med bureaukratiets svøbe.

Det betyder blandt andet, at social- og ældreminister Astrid Krag (S) skal lave et udspil til en ny ældrelov. I det arbejde kan hun med fordel finde inspiration i de syv kommuner, der i 2021 blev frisat fra regler og lovgivning i de såkaldte velfærdsaftaler. Meldingerne fra kommunerne er positive. De taler om øget arbejdsglæde blandt medarbejderne, der føler, at deres faglighed vokser, når de befries fra reglernes snærende bånd.
Middelfart Kommune blev sat fri på ældreområdet, og borgmester Johannes Lundsfryd (S) oplever øget engagement og gejst blandt medarbejderne. Kommunen har blandt andet valgt at skrotte alle centralt besluttede kvalitetsstandarder, hvor det er muligt.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her