Gå til hovedindhold

Indhold

Gravearbejdere finder et adræt og sundt lokaldemokrati

Lås ikon

Lokaldemokrati
Valg

Forskere har gennemtrawlet 17 års kommunalbestyrelsesdagsordner. Et gedigent stykke gravearbejde, der tegner et billede af, at det kommunale selvstyre er dynamisk og har det godt. Forskerne konkluderer blandt andet, at politisk konkurrence er sundt, men at partifarve betyder mindre.

Jeg var fast ­besluttet på at løse opgaven – men det har ­været sindssygt hårdt

Lås ikon

Fredericias kommunaldirektør Camilla Nowak Kirkedal skulle ikke blot rydde op efter den tidligere borgmester og kommunaldirektør, men også håndtere sit livs største krise. Nu er kommunen godt på vej – og hun er også selv landet godt i stolen.

Husk altid omklædningsrummet

Lås ikon

En leder skal vise sårbarhed og fejlbarlighed, mener Fredericias kommunaldirektør, der selv prøver at gå forrest ved at erkende sine egne fejl.

Når det usynlige vand bliver et problem

Lås ikon

Højtstående og stigende grundvand er et stadigt større problem for flere kommuner, og problemet bliver kun værre i takt med klimaforandringerne. Men hverken kommuner eller vandselskaber må gøre noget, når vandet nedefra trænger op til overfladen og skaber ødelæggelser. Derfor efterlyser blandt andre KL, at der bliver sikret lovhjemmel til kommuner og vandselskaber i den nye nationale klimahandlingsplan.

Havvandet truer, og det har betydning for, hvor vi bygger

Lås ikon

Klima
Miljø

Min mening

Vi må ikke miste det grønne håb

Lås ikon

Udland
Klima
Natur

Klimaudfordringen kan synes så stor og uløselig, at det kan være svært at holde gejsten. Svaret er at dyrke fællesskaberne og kulturen, og her kan kommunerne spille en stor rolle, lyder det fra Elsebeth Gerner Nielsen, der er formand for Danmarks UNESCO-nationalkommission.