Gå til hovedindhold
Velfærd
Ældre

Det er kompliceret at lave en enkel ældrelov

Et quickfix vil ifølge eksperter ikke løse udfordringerne på ældreområdet. Hvis vi skal af med bureaukrati og dokumentationskaos, skal politikerne tage et opgør med detailstyringen og lade medarbejderne styre visitationen, lyder opfordringen.

foto Claus Thorsted / Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

17. 03. 2022 - kl. 08:00
Tekst af Gitte Johansen, gij@kl.dk

Unødig dokumentation, tidstyranni og regelstyring. Alt det skal ifølge statsminister Mette Frederiksen (S) erstattes af en kort og præcis ældrelov med frihed og værdighed. Men selvom det kan virke tillokkende at starte forfra på et stykke blankt papir, er det er langt fra ukompliceret at lave en ny og enkel ældrelov. 

– Den tid, hvor kommunen kom og pudsede vinduer hos ældre, der lige var kommet hjem fra petanquebanen, er for længst forbi. I dag er de borgere, som modtager hjemmepleje syge – ofte meget syge. Vi er nødt til at få lovgivningen til at stemme overens med de udfordringer, vi står overfor. Hvis det skal lykkes, kræver det mere end et par linjer om værdighed, siger Sidsel Vinge, der er ph.d. og selvstændig konsulent og tidligere projektchef i VIVE.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her